Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek olaj
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 1 l tej
- 200 g füstölt sajt
- ½ db szerecsendió
A galuskához
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 500 g liszt
- só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g bacon
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek olaj
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 1 l tej
- 200 g füstölt sajt
- ½ db szerecsendió
A galuskához
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 500 g liszt
- só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g bacon
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon megpirítjuk mindkét oldalát. Besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a lisztet és egy habverővel kb. 2 percig alacsony lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a meleg tejet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Közben végig kevergetjük és ha besűrűsödött belereszeljük a sajtot. Amikor a sajt felolvadt, visszatesszük a megpirított hússzeleteket és további 15 percig kevergetve főzzük.
A galuskához a tojásokat a sóval, vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskát. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük és lehűtjük. A felkockázott bacont egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és beleöntjük a galuskát. Ezzel tálaljuk a sajtos csirkét.