A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek olívaolaj
- 100 g pancetta
- 500 g darált marhahús
- 250 g darált sertéshús
- 120 g vöröshagyma
- 90 g sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 200 ml száraz vörösbor
- 400 g darabolt paradicsom
- 400 g passata
- 500 ml marhaalaplé
- parmezánhéj
A pesztóhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 g pirított fenyőmag
- 2 csokor friss bazsalikom
- 50 g parmezán
- só, bors
- 70 ml olívaolaj
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 450 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
Az összeállításhoz
- 12 db lasagnetészta
- 2 db mozzarella (100 g-os kiszerelés)
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek olívaolaj
- 100 g pancetta
- 500 g darált marhahús
- 250 g darált sertéshús
- 120 g vöröshagyma
- 90 g sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 200 ml száraz vörösbor
- 400 g darabolt paradicsom
- 400 g passata
- 500 ml marhaalaplé
- parmezánhéj
A pesztóhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 g pirított fenyőmag
- 2 csokor friss bazsalikom
- 50 g parmezán
- só, bors
- 70 ml olívaolaj
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 450 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
Az összeállításhoz
- 12 db lasagnetészta
- 2 db mozzarella (100 g-os kiszerelés)
A pesztós, tripla húsos lasagne első lépéseként a raguhoz az olajat felhevítjük egy lábasban és megpirítjuk benne a pancettát, majd rárakjuk a kétfajta darált húst, és azokat is alaposan lepirítjuk. Ha jól lepirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek megpárolódtak, rányomjuk a fokhagymagerezdeket, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a borral.
Ha elpárolgott a bor, belerakjuk a passatát, a darabolt paradicsomot és az alaplevet. Ha épp úgy hozza az élet, a parmezán héját is ezen a ponton adjuk hozzá, és 30 percig főzzük.
A pesztóhoz egy aprítóban krémesre zúzzuk a hozzávalókat.
A besamelhez egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük, majd krémesre főzzük. Ha picit hűlt, belekeverjük a pesztót.
A rétegezésnél nagyon kevés besamelt és húsos ragut rakunk a tepsi aljára, ezután jöhet egy réteg tészta, ragu és besamel. Ezt addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók: kb. 3 réteg lesz még ezen kívül. Besamelt már ne tegyünk a tetejére, a lapok között osszuk el az összeset. Az utolsó tésztalapra kerüljön a húsos raguból, majd a végén rátépkedjük a mozzarellát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A tökéletes állag érdekében, miután megsült, a lekapcsolt sütőben hagyjuk állni legalább 10-15 percet, mielőtt szeletelnénk.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Pihentetés: 15 perc
Ha tetszett pesztós, tripla húsos lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Rákattantatok a pesztóra? Akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:
Petrezselyempesztós-húsgolyós tészta