Hirdetés

Pulyka brassói

Hozzávalók

6
főre
+
700 g pulykafelsőcomb-filé
1 ek paradicsompüré
1.2 kg krumpli
150 g füstölt kenyérszalonna
6 - 8 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (kb. 150 g)
1 tk durvára őrölt bors
1 tk majoranna
2 csokor petrezselyem
1 tk liszt
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pulyka brassói

Lehet, hogy a brassóipecsenye-bizottság most felszisszenne, de ha időnként ti is szívesen cserélitek a sertést pulykára, akkor itt egy szuper megoldás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
700 g pulykafelsőcomb-filé
1 ek paradicsompüré
1.2 kg krumpli
150 g füstölt kenyérszalonna
6 - 8 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (kb. 150 g)
1 tk durvára őrölt bors
1 tk majoranna
2 csokor petrezselyem
1 tk liszt
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pulyka brassói elkészítéséhez először a húst szétszedjük “részeire”, azaz a különböző izomkötegeket szétválasztjuk, és a köztük található zsírt kivágjuk. Az így előkészített húst néhány cm-es falatokra vágjuk, majd összekeverjük a paradicsompüré egyharmadával, és kicsit állni hagyjuk.

A krumplit alaposan megmossuk, és héjastól kb. 80 %-osra főzzük bő, sós vízben. Ha már beleszalad a villa, lehúzzuk a héját, és 3-4 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben, közepesen erős lángon kisütjük a zsírját, és fehér tepertősre sütjük. A szalonnazsír felét a felkockázott krumplira öntjük.

A visszamaradt szalonnazsíron barnára pirítjuk a megmaradt paradicsompürét. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát is. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a félretett húscsíkokat, alaposan megsózzuk, borsozzuk, és jól megpirítjuk. Megszórjuk majorannával és aprított petrezselyemmel. A lisztet kikeverjük 1-2 ek vízzel, majd felöntjük a többivel, és az alapra öntve felforraljuk, ezután alacsonyabb lángon készre pároljuk a pulykát.

A zsírral elkevert krumplit alaposan megpirítjuk egy serpenyőben, majd összeborítjuk a kész raguval, lazán összekeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

pulyka brassói
Pulyka brassói

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Ha tetszett a pulyka brassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több pulykás kaja:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal
Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?