Hozzávalók
- 800 g sertéskaraj
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 150 g vaj
- 300 g trappista sajt
- 200 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizs
- 150 g morzsolt kukorica
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 800 g sertéskaraj
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 150 g vaj
- 300 g trappista sajt
- 200 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizs
- 150 g morzsolt kukorica
- 1 csokor petrezselyem
A húst körülbelül 2 centis szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek túl vékonyak a szeletek, legalább egy cm vastagra hagyjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és oldalanként 1,5-2 perc alatt elősütjük a húst. A húsokat egy deszkára vagy tálba szedjük.
Egy hőálló tál (kb. 15 cm x 25 cm-es) alját vastagon kikenjük a vaj egy részével, megszórjuk a sajt harmadával, majd ráteszünk egy réteg húst. A húsok tetejére ismét teszünk a vajból és a sajtból egy réteget, majd jöhet megint a hús és vaj. Az utolsó réteg sajttal kicsit még várjunk.
A tejszínbe belenyomjuk a fokhagymát, ráöntjük a húsra, majd az egész tetejét megszórjuk sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a hús, az oldalon leírt recept alapján elkészítjük a rizst , majd hozzákeverjük a kukoricát.
Ha elkészült, kivesszük a húst a sütőből, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Várjunk még egy kicsit, amíg hűl, majd felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a rakott sajtos sertéskaraj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!