Hozzávalók
- 300 g tarkabab
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 l sonkafőző lé
- 2 szál répa (kb. 250 g / 2 szál)
- 1 szál fehérrépa
- 2 ek paprikakrém
- 1 tk sűrített paradicsom
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 400 g főtt sonka
A tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 175 g tejföl
Hozzávalók
- 300 g tarkabab
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 l sonkafőző lé
- 2 szál répa (kb. 250 g / 2 szál)
- 1 szál fehérrépa
- 2 ek paprikakrém
- 1 tk sűrített paradicsom
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 400 g főtt sonka
A tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 175 g tejföl
Az előző éjszakára beáztatott tarkababot egy lábasba tesszük az egészben hagyott, megpucolt hagymával, a petrezselyemmel és a fokhagymával, felöntjük a sonka főzőlevével, hogy jócskán ellepje, és elkezdjük főzni. Forrástól számítva 30 perc után hozzáadjuk a keresztben és hosszában is elfelezett répát és fehérrépát, a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Amikor kész, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, egyet forralunk rajta, és tálalunk. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a tetejét apró kockákra vágott lila hagymával és frissen aprított petrezselyemmel, majd kanalazunk rá egy kevés tejfölt. Friss kenyérrel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a húsvéti bableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!