Hozzávalók
- 175 g tejföl
- 1 mk étkezési keményítő
- 100 g főtt sonka
- 1 szál újhagyma
- só
- 2 szelet kenyér
- 150 g trappista sajt
Húsvéti maradékmentő melegszendvics
Hozzávalók
- 175 g tejföl
- 1 mk étkezési keményítő
- 100 g főtt sonka
- 1 szál újhagyma
- só
- 2 szelet kenyér
- 150 g trappista sajt
Tulajdonképpen ez a húsvéti maradékmentő melegszendvics bármikor remek lenne, hiszen lényegében egy luxus sonkás szendvics, de ilyenkor valahogy adja magát. Reggelire és tízóraira is tökéletes választás. A tejfölben elkeverjük a keményítőt, a kockákra vágott sonkát, az apróra vágott újhagymát, és megsózzuk. A kenyereket megkenjük a krémmel, a tetejére reszeljük a sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőben grillfokozaton kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a sajt szépen megbarnul a szendvicsünk tetején. Az arányokra érdemes ügyelni, mert a húsvéti maradékmentő melegszendvics akkor a legjobb, amikor nem egy elázott, szottyos kenyeret majszolsz.
- Elkőkészítési idő: 5 perc
- Sütési idő: kb. 5 perc
- Összesen: 10 perc
Ha tetszett a maradékmentő melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Maradt még egy falat sonka? Itt vannak a tuti receptek:
Húsvéti sonkás-négysajtos nudli