Hirdetés

Teljes kiőrlésű cukormentes kalács

Hozzávalók

2
nagyobb kalácshoz
+
350 g teljes kiőrlésű liszt
200 g liszt
100 g xilit/eritrit
325 ml langyos tej
25 g friss élesztő
2 db tojássárgája
1 nagy csipet só
80 g puha vaj
1 tk vaníliakivonat
½ db citrom héja
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Teljes kiőrlésű cukormentes kalács

Ha ti is cukormentesen próbáltok főzni, és a fehér lisztet is kerülitek, itt a tökéletes kalácsrecept!
Kipróbáltam, jóóó lett!
61
Hirdetés

Hozzávalók

2
nagyobb kalácshoz
+
350 g teljes kiőrlésű liszt
200 g liszt
100 g xilit/eritrit
325 ml langyos tej
25 g friss élesztő
2 db tojássárgája
1 nagy csipet só
80 g puha vaj
1 tk vaníliakivonat
½ db citrom héja
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom

A liszteket és az édesítőt elkeverjük, a tejben pedig felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ezután a 2 keveréket és a tojássárgáját nagyjából összekeverjük, majd mehet bele a só és  a vaj. Alaposan kidagasztjuk, és lefedve 50 percet hagyjuk kelni, vagy addig, amíg duplájára nem nő. 

Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 6 egyforma gombócot csinálunk belőle. 30-40 cm hosszú rudakat formázunk a tésztából úgy, hogy a végei elvékonyodjanak. Egymás mellé rakjuk a szálakat, a végét összefogjuk, és klasszikus hármas fonással megfonjuk a kalácsot, majd a végeit szintén lenyomkodjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük a felvert tojással, és hagyjuk, hogy duplájára nőjön. Ezután újra lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a teljes kiőrlésű cukormentes kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások