Hozzávalók
- 100 g szeletelt bacon
- 3 ek étolaj
- 500 g kelbimbó
- só
- bors
- 100 g főtt gesztenye
Baconös-gesztenyés pirított kelbimbó
Hozzávalók
- 100 g szeletelt bacon
- 3 ek étolaj
- 500 g kelbimbó
- só
- bors
- 100 g főtt gesztenye
A baconös-gesztenyés pirított kelbimbó elkészítésének első lépése, hogy a bacont 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és közepes hőmérsékleten, olajon lepirítjuk pár perc alatt. A kelbimbókat megmossuk, ha vannak rajtuk hibás levelek, azoktól megtisztítjuk, majd a nagyobbakat félbevágjuk, és bő, enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük őket. Ezután a szalonnához adjuk őket, és ezt is átpirítjuk kicsit. Sózzuk, borsozzuk, majd a félbevágott gesztenyeszemeket is mellédobjuk. Átkeverjük, és kész is vagyunk!
- Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a baconös-gesztenyés pirított kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!