Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

300 g csirkemell
olaj
só, bors
300 - 350 g konzerv ananász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi friss gyömbér
1 szál répa
2 tk currypor
1 üveg édes-savanyú szósz
100 - 150 ml kókusztejszín
0.25 db lime leve

A tálaláshoz

főtt rizs
1 csokor friss, apróra vágott petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édes-savanyú csirke felturbózva

Ha folyton rohanásban vagytok, de szeretnétek egy tartalmas, finom ebédet, akkor ne is keressetek tovább! Villámgyorsan megvan és igazából csak rajtatok áll, hogy milyen zöldségekkel turbózzátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

300 g csirkemell
olaj
só, bors
300 - 350 g konzerv ananász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi friss gyömbér
1 szál répa
2 tk currypor
1 üveg édes-savanyú szósz
100 - 150 ml kókusztejszín
0.25 db lime leve

A tálaláshoz

főtt rizs
1 csokor friss, apróra vágott petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lecsepegtetett ananászt, majd ezt is kiszedjük, és mehet a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott hagyma, fokhagyma és gyömbér. Kis pirítás után mehet bele a vékonyra szeletelt répa, pár perc múlva pedig a hús, ananász és a currypor. Összeforgatjuk a szósszal, pár percet főzzük, majd mehet bele a kókusztejszín és a lime-lé. Főtt rizzsel és petrezselyemmel tálaljuk.

édes-savanyú csirke
Édes-savanyú szószos, kókusztejes csirke

Ha tetszett az édes-savanyú csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások