Hozzávalók
A raguhoz
- 300 g csirkemell
- olaj
- só, bors
- 300 - 350 g konzerv ananász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 1 szál répa
- 2 tk currypor
- 1 üveg édes-savanyú szósz
- 100 - 150 ml kókusztejszín
- 0.25 db lime leve
A tálaláshoz
- főtt rizs
- 1 csokor friss, apróra vágott petrezselyem
Hozzávalók
A raguhoz
- 300 g csirkemell
- olaj
- só, bors
- 300 - 350 g konzerv ananász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 1 szál répa
- 2 tk currypor
- 1 üveg édes-savanyú szósz
- 100 - 150 ml kókusztejszín
- 0.25 db lime leve
A tálaláshoz
- főtt rizs
- 1 csokor friss, apróra vágott petrezselyem
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lecsepegtetett ananászt, majd ezt is kiszedjük, és mehet a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott hagyma, fokhagyma és gyömbér. Kis pirítás után mehet bele a vékonyra szeletelt répa, pár perc múlva pedig a hús, ananász és a currypor. Összeforgatjuk a szósszal, pár percet főzzük, majd mehet bele a kókusztejszín és a lime-lé. Főtt rizzsel és petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett az édes-savanyú csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!