A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 6 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zöld currypaszta
- 1 l csirkealaplé
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g-os kiszerelés)
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csomag friss udon tészta (200 g-os kiszerelés)
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 6 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zöld currypaszta
- 1 l csirkealaplé
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g-os kiszerelés)
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csomag friss udon tészta (200 g-os kiszerelés)
A tésztaleveshez a csirkemellet megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és egy lábasban 4-5 perc alatt alaposan lepirítjuk az olívaolajon, közben sózzuk, borsozzuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, és egy keveset félreteszünk a zöld részéből a díszítéshez. Mehetnek az újhagymakarikák is a lábasba a zúzott fokhagymával együtt, majd 2-3 percig tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöld curryt és egy merőkanálnyit az alapléből, hogy feloldjuk a pasztát. Belerakjuk a leszűrt csemegekukoricát is, elkeverjük, és mehet bele a többi alaplé is. Ezután felforraljuk a levest, hozzáadjuk a citromlevet és a durvára aprított petrezselymet is. Beledobjuk a tésztát is, és még kb. 3 percig főzzük.
Végül tálba szedjük a levest és megszórjuk a maradék újhagymával.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a 15 perces tésztaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Te is bírtad a tésztalevest? Próbáld ki ezeket a noodle recepteket is!
Vegán pirított tészta (stir fry noodle)
Szingapúr noodles kínai BBQ sertéssel
Chili oil noodles, avagy a chilis-olajos ázsiai tészta