Hozzávalók
A leveshez
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej karfiol (kb. 700 g)
- 1.2 l zöldségalaplé
- só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 150 ml habtejszín
- 1 ek vaj
A kolbászmorzsához
- 100 g füstölt kolbász
Hozzávalók
A leveshez
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej karfiol (kb. 700 g)
- 1.2 l zöldségalaplé
- só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 150 ml habtejszín
- 1 ek vaj
A kolbászmorzsához
- 100 g füstölt kolbász
A kolbászos karfiolkrémleves elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát, és 3-4 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és erős fokozaton 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Amikor forr, ízesítjük sóval, szerecsendióval és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A kolbászmorzsához vékony karikákra vágjuk a kolbászt és egy közepesen forró serpenyőben lassan kisütjük a zsírját. Konyhai papírtörlőre szedjük a megsült kolbászokat, leitatjuk róla a felesleges zsírt, hagyjuk megszáradni, majd egy aprítógépbe tesszük és morzsásra zúzzuk. A tányérokba szedett leves tetejére kanalazzuk és megcsorgatjuk a serpenyőben visszamaradt kolbászzsírral.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a kolbászos karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A hűvös évszakokban mindenki imádja a forró, meleg leveseket. Jöhet még több lágy krémleves?
Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal