Hozzávalók
- 1 ½ l víz
- 2 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 200 g kristálycukor
- 4 db piros alma (200 g/db)
- 1 db citrom
- 100 ml habtejszín
- 15 g vaníliás pudingpor
Pudingos almaleves
Hozzávalók
- 1 ½ l víz
- 2 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 200 g kristálycukor
- 4 db piros alma (200 g/db)
- 1 db citrom
- 100 ml habtejszín
- 15 g vaníliás pudingpor
A pudingos almaleves nagyon egyszerűen összedobható! Első lépésként egy lábosba tesszük a vizet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliás és a kristálycukorral, majd közepes lángon 10 percig főzzük ezt a fűszeres levet. Kihalásszuk a fűszereket, és beledobjuk a 0,5 cm-es darabokra vágott almát, amiből 4 evőkanállal félreteszünk és rálocsoljuk fél citrom kifacsart levét, hogy ne barnuljon meg, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
Az almás alapot 15 percig főzzük. Ízesítjük a maradék citrom levével, és mehet hozzá a tejszínnel kikevert pudingpor, amivel besűrítjük a levesünket. Kiforraljuk és botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük bele a félrerakott almakockákat, és ezzel el is készültünk. Hűtőhidegre hűtjük, és mielőbb befaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 1 óra
Ha tetszett a pudingos almaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A pudingpor azok közé az alapélelmiszerek közé tartozik, amikből érdemes tartani pár csomaggal a spájzban! Akkor is kapóra jön, ha csak magában kanalaznátok egy kis pudingot. De a különféle desszertek és gyümölcslevesek elkészítéséhez is szuperül bevethető. Mutatunk hozzá még pár ötletet:
Mákos gnocchi vaníliapudinggal