Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 tk olasz fűszerkeverék
- 1 l zöldségalaplé
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 g passata
- 30 g parmezán
- 300 g krumpli
- 400 g konzerv cannellini bab
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 tk olasz fűszerkeverék
- 1 l zöldségalaplé
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 g passata
- 30 g parmezán
- 300 g krumpli
- 400 g konzerv cannellini bab
Az egyszerű minestrone legmacerásabb része az, hogy a bacont, a hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellert kis kockákra vágjuk. A bacont elkezdjük pirítani az olajon, és ha elkezdte kiengedni a zsírját, mehetnek rá az apróra vágott zöldségek. Jól lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
Felöntjük az alaplével, mehet bele a darabolt paradicsom, a passata, a reszelt parmezán és a felkockázott krumpli, majd addig főzzük, amíg a krumpli majdnem megpuhul. Ekkor belerakjuk a konzerv babot, 2-3 percig főzzük, és kész is a levesünk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az egyszerű minestrone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!