Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé (160 g/db)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 6 szelet bacon (kb. 80 g)
- 1 fej brokkoli (egészben kb. 600 g)
- 2 csipet fokhagymapor
- 200 g tejföl
- 2 csipet pirospaprika
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé (160 g/db)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 6 szelet bacon (kb. 80 g)
- 1 fej brokkoli (egészben kb. 600 g)
- 2 csipet fokhagymapor
- 200 g tejföl
- 2 csipet pirospaprika
Az alufóliában sült csirkemell baconnel és brokkolival is úgy lesz igazán finom, ha egy kis pörzsanyag is keletkezik, ezért a csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy erős lángon hevített serpenyőben kérgesítjük az olajon. Ezután a csirkemelleket 3-3 szelet baconbe tekerjük.
Egy nagyobb darab alufóliát tépünk mindkét adaghoz, az aljára halmozzuk a rózsáira szedett brokkolit, ezt sózzuk és borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd rákanalazunk a tejfölből, és a csirkét a tetejére tesszük, végül megszórjuk pirospaprikával.
Az egészet szorosan becsomagoljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ennyi idő alatt a brokkoli még pont roppanós lesz, de elkészül, a csirke pedig szaftos marad.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az alufóliában sült csirkemell baconnel és brokkolival egyszerű receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a tepsis receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Paradicsomos csirke krumplival
Baconbe tekert bagett sajttal és fokhagymával töltve