Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 80 ml olívaolaj
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 600 g újburgonya
- 1 fej fokhagyma
- 0.25 csokor snidling
- 0.25 csokor petrezselyem
- ½ db citrom
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 80 ml olívaolaj
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 600 g újburgonya
- 1 fej fokhagyma
- 0.25 csokor snidling
- 0.25 csokor petrezselyem
- ½ db citrom
A tepsis csirkecomb remek választás, ha egy gyors és megúszós ebéd- vagy vacsoraötlett kerestek, aminél a munka java részét a sütő végzi el. Első lépésként a csirkecombok bőrét elválasztjuk a hústól. Az olívaolajban elkeverünk sót, borsot, a zúzott fokhagymákat,és a fűszerkeveréket. Egy részét bedörzsöljük a hús és bőr közé, majd beleforgatjuk a combokat is, és egy sütőtálba rakjuk őket.
Az újburgonyát átmossuk, kicsit átdörzsöljük a héját, majd ezt is megforgatjuk is a fűszeres olajban, és a combok közé rakosgatjuk. Mehet mellé a félbevágott, egész fokhagymafej, és betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 50-60 percre. Mikor megsültek a combok, megszórjuk őket apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel, és citromgerezdekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 50-60 perc
Ha tetszett a tepsis csirkecomb recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!