Spenótos-gombás kosárkák

Hozzávalók

12
darabhoz
+
kb. 10 db csiperkegomba
100 g szeletelt csirkemellsonka
1 mk fokhagymapor
2 db tojás
50 g bébispenót
só, bors
100 ml tejszín
1 csomag pizzatészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos-gombás kosárkák

Vendégváró falatoknak, sós nassolnivalónak, de akár még egy laza reggelinek is tökéletes ez a spenótos-gombás-tojásos kosárka. Sőt, akár melóba vagy suliba is magaddal viheted. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
kb. 10 db csiperkegomba
100 g szeletelt csirkemellsonka
1 mk fokhagymapor
2 db tojás
50 g bébispenót
só, bors
100 ml tejszín
1 csomag pizzatészta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gombás kosárkákhoz először a csiperkegombát vesszük kezelésbe. Kisebb darabokra vágjuk és egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, a csíkokra vágott sonkát, a fokhagymaport, és további 3-4 percig pirítjuk. Ezután mehet hozzá melegítés nélkül a tojás, bébispenót, a só, a bors, a tejszín. Jól átkeverjük az alapot, és félrerakjuk. 

A pizzatésztát kihajtogatjuk, és 12 részre vágjuk. A négyszögeket egy enyhén kiolajozott muffinforma mélyedéseibe rakjuk, a közepükre kanalazzuk a spenótos-tejszínes tölteléket, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 28 percre, amíg megsül a töltelék és a tészta is. 

Spenótos-gombás kosárkák

Ha tetszett a spenótos-gombás kosárkák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Virslis-spenótos batyu

Caprese kosárka

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?