Hozzávalók
- 250 g juhtúró
- 1 fej lilahagyma
- 30 g vaj
- 2 ek tejföl
- 80 g szárazkolbász
- 1 db paradicsom
- 150 g trappista
- 2 nagy szelet kenyér
Hozzávalók
- 250 g juhtúró
- 1 fej lilahagyma
- 30 g vaj
- 2 ek tejföl
- 80 g szárazkolbász
- 1 db paradicsom
- 150 g trappista
- 2 nagy szelet kenyér
A kolbászos melegszendvics önmagában sem egy utolsó dolog, de próbáltátok már juhtúróval? A kolis éveim alatt én rengetegszer készítettem és mindig életmentő volt. Isssteni páros, majd meglátjátok! De persze a sok sajttól lesz igazán tuti.
A juhtúrót egy tálba tesszük. A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és szintén beletesszük a tálba a vajjal és a tejföllel együtt. Az egészet alaposan összedolgozzuk egy villával, és vastagon megkenjük vele a kenyereket. A kolbászt és a paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, és ezekkel is megpakoljuk a szendvicsünket. A túrós rétegre kerül tehát a kolbász, arra a paradicsom, majd az egészet beborítjuk a sajttal.
A sütőt 220 fokra és grillfunkcióra állítjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire helyezett szendvicseket kb. 10 percre betoljuk a sütőbe. Addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a sajt. Ha megbarnult a sajt, már élvezhetjük is a pillanatok alatt elkészült melegszendvicsünket.
Ha tetszett ez recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!