Gyümölcsös panna cotta

Hozzávalók

4
főre
+

A panna cottához

470 g trópusigyümölcs-konzerv
180 ml tejszín
40 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g zselatin
30 ml víz

A díszítéshez

tejszínhab
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyümölcsös panna cotta

A panna cotta kicsit olyan, mint a mousse-ok és a tiramisu, hogy ezerkilencszáznyolvanhat félét készítettünk már, és még mindig vannak új ötleteink. Szóval ha van otthon valamilyen gyümölcskonzervetek, akkor pattintsátok fel, és csináljatok belőle panna cottát!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A panna cottához

470 g trópusigyümölcs-konzerv
180 ml tejszín
40 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g zselatin
30 ml víz

A díszítéshez

tejszínhab
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A konzervet leszűrjük, és egy turmixgépbe rakjuk a tejszínnel, por és vaníliás cukorral együtt, és egyet turmixolunk rajta. A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd ha megszívta magát, mikróba rakjuk pár másodpercre, hogy megolvadjon. A gyümölcsös tejhez csorgatjuk az olvasztott zselatint, átkeverjük, és eloszlatjuk a poharakban. Hűtőbe dobjuk pár órára, vagy egy éjszakára is. Amikor a hűtőben már kissé megdermedt, habbá vert tejszínnel díszíthetjük a tetejüket.

Gyümölcsös panna cotta

Ha tetszett a gyümölcsös panna cotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások