Brassói-gyros

Hozzávalók

4
főre
+
400 g sertésszűz
400 g krumpli
8 ek olaj
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk füstölt paprika
2 tk fokhagymapor
2 tk majoranna
1 - 2 tk keményítő (ha szükséges)
4 db pita (bolti)

A tálaláshoz

tejföl
savanyú uborka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brassói-gyros

Ha unjátok a klasszikus töltelékeket a pitás gyrosban, és szeretnétek egy kicsit magyarosabb vonalat, akkor ez a ti receptetek. Savanyú ubival, tejföllel tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g sertésszűz
400 g krumpli
8 ek olaj
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk füstölt paprika
2 tk fokhagymapor
2 tk majoranna
1 - 2 tk keményítő (ha szükséges)
4 db pita (bolti)

A tálaláshoz

tejföl
savanyú uborka
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A brassói-gyros a nyíregyházival ellentétben nem csirkemellből készül. A sertésszüzet és a krumplit is 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A krumplit bő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután 4 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.

A raguhoz egy lábasban, 4 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk a húst, majd kiszedjük, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Ekkor rászórjuk a fűszereket, ráöntünk 200 ml vizet, és többször felöntve puhára főzzük az alapot. Ha szép sűrű lett, visszarakjuk a húst, és felöntjük még 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd belekeverjük a megpirított krumplit, és összeforraljuk. Ha hígnak találjuk, 1-2 teáskanál keményítővel besűríthetjük. 

A pitát megpirítjuk, levágjuk a tetejét, beletöltjük a ragut, ízlés szerint rakunk bele tejfölt és savanyú uborkát, és kész is.

Brassói gyros
Brassói gyros

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a brassói-gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több tuti gyros, ha unjátok a sablonos brassóit:

Lilla-féle görög gyros

Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz

Sült csicseriborsós gyros

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?