Vega
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 1 tk chilipehely
- 1 tk kakaópor
- 350 g passata
- 100 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 500 g fagyasztott hasábburgonya
- bő olaj a sütéshez
- 100 g cheddar sajt
A tálaláshoz
- 4 - 5 ek tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 - 3 ek ecetes jalapeno
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 1 tk chilipehely
- 1 tk kakaópor
- 350 g passata
- 100 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 500 g fagyasztott hasábburgonya
- bő olaj a sütéshez
- 100 g cheddar sajt
A tálaláshoz
- 4 - 5 ek tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 - 3 ek ecetes jalapeno
A vega chilis babos sült krumpli első lépéseként a raguhoz egy lábasban, közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, a fűszereket, felöntjük a passatával és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig főzzük.
A krumplit bő olajban megsütjük, lecsepegtetjük, majd egy tepsire rakjuk. Erre jöhet a chilis bab, a reszelt sajt, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt besütjük. Tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és jalapenokarikákkal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!