Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 550 - 600 g friss sütőtök (tisztított mennyiség)
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 mk holland kakaó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk chilipehely
- 500 ml zöldségalaplé
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 400 g konzerv lencse
- 250 g konzerv bab lecsepegtetve
- 1 tk ecet
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- tejföl
- reszelt cheddar sajt
- párolt rizs
Sütőtökös vega chilis bab
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 550 - 600 g friss sütőtök (tisztított mennyiség)
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 mk holland kakaó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk chilipehely
- 500 ml zöldségalaplé
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 400 g konzerv lencse
- 250 g konzerv bab lecsepegtetve
- 1 tk ecet
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- tejföl
- reszelt cheddar sajt
- párolt rizs
A vega chilis bab elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a kétfajta apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott sütőtököt. Elkeverjük, megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük az alaplével és a darabolt paradicsommal, és addig főzzük lassan, amíg a sütőtök majdnem puha. Ekkor belerakjuk a lecsepegtetett babot és lencsét. 5 percig főzzük még, végül ecettel, friss petrezselyemmel fejezzük be.
Tejföllel, reszelt cheddar sajttal és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökös vega chilis bab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!