Son-go-ku tészta

Hozzávalók

4
főre
+
20 ml olaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
250 g gépsonka
300 ml passata
160 g konzerv kukorica
2 gerezd fokhagyma
250 g makaróni tészta (de bármilyen más tészta is tökéletes)
200 g trappista
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Son-go-ku tészta

Amikor úgy vagy vele, hogy ááááh… már úgysincs időm főzni, majd útközben bekapok valamit, na akkor mindenképp jusson eszedbe ez a recept. Egyszerű, gyors, laktató és finom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
20 ml olaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
250 g gépsonka
300 ml passata
160 g konzerv kukorica
2 gerezd fokhagyma
250 g makaróni tészta (de bármilyen más tészta is tökéletes)
200 g trappista
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A közepesnél kicsit erősebb hőfokon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és a cikkekre vágott gombát, és 2-3 percig pirítjuk. A gépsonkát lereszeljük, és azt is a raguhoz adjuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a passatával. Sózzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, belenyomjuk a fokhagymát, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

A ragut összekeverjük a tésztával, és a tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, valamint frissen aprított petrezselyemmel.

Son-go-ku tészta
Son-go-ku tészta

Ha tetszett a son-go-ku tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Karamellizált hagymás, csirkés pappardelle

Kolbászos túróval töltött ravioli, paprikás tejfölmártással

Ketchupos tészta darált húsos raguval

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?