Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 125 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek vaj
A tálaláshoz
- 20 g porcukor
- 100 g szilvalekvár
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 125 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek vaj
A tálaláshoz
- 20 g porcukor
- 100 g szilvalekvár
A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd egy lábasban annyi vizet öntünk rá, hogy 2 cm-re ellepje. Puhára főzzük, majd a vízzel együtt összetörjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet, a sót és a cukrot, és ezekkel is átforraljuk.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben és a tésztából két vizes kanál segítségével galuskákat szaggatunk bele, majd mindkét oldalát alaposan lepirítjuk.
Egy tálba szedjük a megpirult galuskákat, megszórjuk porcukorral és a lekvárral tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a szilvalekváros gánica receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Mert egy egyszerű, gyors tésztánál nincs jobb! Egyetértetek? Akkor hozunk pár remek receptet:
Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval
Tejszínes-gombás-csirkés tészta
Ricottás-bazsalikomos tagliatelle