A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g barna csiperkegomba
- 2 ek étolaj
- 30 g vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk kakukkfű
- 500 g bolti gnocchi
- 300 - 400 ml víz
- 1 ek friss citromlé
- 200 ml habtejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g barna csiperkegomba
- 2 ek étolaj
- 30 g vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk kakukkfű
- 500 g bolti gnocchi
- 300 - 400 ml víz
- 1 ek friss citromlé
- 200 ml habtejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
A csiperkét, ha nagyobb, akkor elnegyedeljük, ha kisebb, elfelezzük, és felmelegített serpenyőben lepirítjuk az olajon, majd kiszedjük.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Visszarakjuk a gombát, hozzáadjuk a gnocchit, felöntjük a vízzel, sózzuk, 2 percet főzzük, majd meglocsoljuk a citromlével és felöntjük a tejszínnel. Ha újra felforrt, elzárjuk alatta a lángot és megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a tejszínes-gombás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Rajongjatok velünk a tejszínes kajákért!
Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli
Spenótos-tejszínes gnocchi besütve
Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve