Vega
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 g friss spenót
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 250 ml tejszín
- 100 ml tej
- ½ ek liszt
- 400 g bolti gnocchi
- 120 g reszelt trappista
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 g friss spenót
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 250 ml tejszín
- 100 ml tej
- ½ ek liszt
- 400 g bolti gnocchi
- 120 g reszelt trappista
A spenótos-tejszínes gnocchi elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, 2-3 perc alatt megkaramellizáljuk, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport, majd összerottyantjuk. Mikor összeestek a levelek, felöntjük a tejszínnel.
Egy kis tálban, habverővel csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, és hozzáadjuk a tejszínes-spenótos alaphoz. Egy tepsibe borítjuk a bolti gnocchikat, ráöntjük a tejszínes szószt, alaposan összeforgatjuk a gnocchival, és reszelünk rá bőőőőőőven sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük ezt a brutális komfort kaját!
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a spenótos-tejszínes gnocchi besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bolti gnocchi mindig jó, ha van otthon, ugyanis szuper ételeket készíthettek belőle. De ha inkább a házi verzióra tennétek le a voksotokat, akkor nyugodtan helyettesíthetitek azzal is. Ezeket a recepteket se hagyjátok ki:
Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval