Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 5 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vörös pesztó
- só, bors
- 300 ml habtejszín
Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 5 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vörös pesztó
- só, bors
- 300 ml habtejszín
A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A bacont kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A visszamaradt zsírból annyit hagyunk benne, amennyin megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát (1-2 evőkanálnyit). Ezután ráöntjük a pesztót, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.
Belekeverjük a tésztát is, végül baconnel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a tejszínes-pesztós tészta baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!