Hozzávalók
A misomajonézhez
- 2 db tojássárgája
- 2 tk miso paszta
- 0.25 db citrom leve
- 200 ml étolaj
- 0.25 csokor snidling
A gombához
- 100 g keményítő
- 100 g finomliszt
- 250 ml szódavíz
- só
- 2 ek fekete szezámmag
- 3 - 4 db jégkocka
- 400 g barna csiperke
- bő étolaj a sütéshez
Hozzávalók
A misomajonézhez
- 2 db tojássárgája
- 2 tk miso paszta
- 0.25 db citrom leve
- 200 ml étolaj
- 0.25 csokor snidling
A gombához
- 100 g keményítő
- 100 g finomliszt
- 250 ml szódavíz
- só
- 2 ek fekete szezámmag
- 3 - 4 db jégkocka
- 400 g barna csiperke
- bő étolaj a sütéshez
A gombatempura recept első lépéseként a majonézhez kikeverjük a tojások sárgáját a miso pasztával és a citromlével, majd vékony sugárban folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az étolajat.
A bundához összekeverjük a keményítőt, a lisztet és a vizet. Beleszórjuk a szezámmagot, megsózzuk, aztán beledobjuk a jégkockákat. A csiperkéket elfelezzük, ha esetleg van nagyobb, azokat negyedbe vágjuk. A gombacikkeket belemártjuk a tésztába, és mehetnek is rögtön a forró olajba, amiben addig sütjük, ameddig épp elkezd barnulni a tészta. A gombákat az aprított snidlinggel megszórt, fullos kis majonézünkkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a gombatempura misomajonézzel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mit készíthetsz még csiperkéből? Szinte bármit, hiszen az egyik legsokszínűbb alapanyag, amivel érdemes minél többet kísérletezni:
Zöldfűszeres marinált gombasaláta