Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
400 g garnéla (ha fagyasztott kiolvasztva)
1000 g burgonya
olaj a sütéshez

A tésztához:

150 g liszt
30 g keményítő
2 tojás
1 csomag sütőpor (12 g)
300-350 ml jéghideg szódavíz
2 tk só

A tartárhoz:

200 g tejföl
75 g majonéz
20 g dijoni mustár
fél citrom leve
25 g konzerv kapribogyó
pár szál petrezselyem
Hirdetés

Brutál snack: Shrimp 'n' Chips

Senki előtt sem ismeretlen az angolok ikonikus étele a fish&chips. Ebbe a koncepcióba érkezik most egy kis csavar, ugyanis a halat lecseréltük rákra, és a szószba is került egy kis izgalom!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
400 g garnéla (ha fagyasztott kiolvasztva)
1000 g burgonya
olaj a sütéshez

A tésztához:

150 g liszt
30 g keményítő
2 tojás
1 csomag sütőpor (12 g)
300-350 ml jéghideg szódavíz
2 tk só

A tartárhoz:

200 g tejföl
75 g majonéz
20 g dijoni mustár
fél citrom leve
25 g konzerv kapribogyó
pár szál petrezselyem

A burgonyát meghámozzuk, 2/3-ig előfőzzük, majd hasábokra vágjuk, sóval, borssal és olívaolajjal összeforgatjuk egy tepsin. 200 fokra (légkeverés + felső grill) előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük, míg szép aranybarna nem lesz. A tartárhoz apróra vágjuk a kaprit és a petrezselymet, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, ha szükséges, állítunk az ízeken, inkább kicsit savanykás legyen, mint édes. 

A sörtészta hozzávalóit összekeverjük. (A vizet 3 deciről indítsuk, és nézzük meg, mennyit vesz fel a liszt! Ne legyen túl sűrű, de túl híg sem, egy próbasütéssel ellenőrizhetjük, hogy marad meg a massza a rák külsején.) Az olajat 180 fokra hevítjük, majd adagonként kisütjük benne a tésztába mártott garnélákat, melyet egy sütőpapírral bélelt tányérra szedünk. Tálaláshoz szedünk egy adag sült krumplit, mellé a garnélát, melyet tartárral kínálunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások