Hozzávalók
- 400 g garnéla (ha fagyasztott kiolvasztva)
- 1000 g burgonya
- olaj a sütéshez
A tésztához:
- 150 g liszt
- 30 g keményítő
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 300 - 350 ml jéghideg szódavíz
- 2 tk só
A tartárhoz:
- 200 g tejföl
- 75 g majonéz
- 20 g dijoni mustár
- ½ db citrom leve
- 25 g konzerv kapribogyó
- pár szál petrezselyem
Brutál snack: Shrimp 'n' Chips
Hozzávalók
- 400 g garnéla (ha fagyasztott kiolvasztva)
- 1000 g burgonya
- olaj a sütéshez
A tésztához:
- 150 g liszt
- 30 g keményítő
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 300 - 350 ml jéghideg szódavíz
- 2 tk só
A tartárhoz:
- 200 g tejföl
- 75 g majonéz
- 20 g dijoni mustár
- ½ db citrom leve
- 25 g konzerv kapribogyó
- pár szál petrezselyem
A burgonyát meghámozzuk, 2/3-ig előfőzzük, majd hasábokra vágjuk, sóval, borssal és olívaolajjal összeforgatjuk egy tepsin. 200 fokra (légkeverés + felső grill) előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük, míg szép aranybarna nem lesz. A tartárhoz apróra vágjuk a kaprit és a petrezselymet, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, ha szükséges, állítunk az ízeken, inkább kicsit savanykás legyen, mint édes.
A sörtészta hozzávalóit összekeverjük. (A vizet 3 deciről indítsuk, és nézzük meg, mennyit vesz fel a liszt! Ne legyen túl sűrű, de túl híg sem, egy próbasütéssel ellenőrizhetjük, hogy marad meg a massza a rák külsején.) Az olajat 180 fokra hevítjük, majd adagonként kisütjük benne a tésztába mártott garnélákat, melyet egy sütőpapírral bélelt tányérra szedünk. Tálaláshoz szedünk egy adag sült krumplit, mellé a garnélát, melyet tartárral kínálunk.