Hozzávalók
- 120 g pizzamozzarella
- 12 db rizslap
- 12 szelet prágai sonka
- 2 db tojás
- 50 ml víz
- só, bors
- 2 ek finomliszt
- 100 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
Hozzávalók
- 120 g pizzamozzarella
- 12 db rizslap
- 12 szelet prágai sonka
- 2 db tojás
- 50 ml víz
- só, bors
- 2 ek finomliszt
- 100 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A mozzarellát kb. 5 cm-es hasábokra vágjuk. A rizslapot vízbe áztatjuk 15-20 másodpercre, majd rárakunk egy szelet sonkát, egy hasáb sajtot, a két végét felhajtjuk és feltekerjük. Ha végeztünk az összessel, a tojást felverjük, belekeverjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd csomómentesre keverjük a liszttel. Sűrű palacsintatészta-állagot kell kapnunk.
@streetkitchenhu Rizslapba töltött rántott sajt 🧀🤩 #rántottsajt #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ I Know You – Official Sound Studio
Beleforgatjuk a tekercseket a lisztes-tojásos keverékbe, meghempergetjük a panko morzsában is, és 150-160 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Elkészítés idő: 40 perc
Ha tetszett a rizslapba töltött rántott sajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több rizslapos kaja:
Téli tekercs – ázsiai ízekkel telepakolva