Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g répa
- 150 g káposzta
- 1 cm friss gyömbér
- 2 ek olaj
- 1 tk szezámolaj
- 2 ek szójaszósz
- ½ db lime leve
- durvára őrölt bors
- 1 csokor koriander
- 2 db tojás
- 9 db rizslap
A mártogatóshoz
- 5 ek mogyoróvaj
- 50 ml meleg víz
- ½ db lime leve
- 2 ek szójaszósz
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g répa
- 150 g káposzta
- 1 cm friss gyömbér
- 2 ek olaj
- 1 tk szezámolaj
- 2 ek szójaszósz
- ½ db lime leve
- durvára őrölt bors
- 1 csokor koriander
- 2 db tojás
- 9 db rizslap
A mártogatóshoz
- 5 ek mogyoróvaj
- 50 ml meleg víz
- ½ db lime leve
- 2 ek szójaszósz
Az ázsiai batyuhoz a megtisztított hagymát, fokhagymát, valamint a répát, a káposztát és a gyömbért egy aprítógépben lezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk őket egy éles késsel.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani az előkészített zöldségeket, majd hozzáadjuk a szezámolajat, a szójaszószt, a lime-levet és a frissen őrölt borsot. Aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük az apróra vágott koriandert, végül a tojásokat, és egyből elzárjuk alatta a tüzet. Nem kell, hogy teljesen megfőjön a tojás, mert még úgyis lepirítjuk.
A rizslapot 10 másodpercre vízbe áztatjuk, majd kiterítjük egy deszkára, és 2-3 evőkanál zöldséges tölteléket teszünk bele. Felhajtjuk mindkét oldalát, és szorosan feltekerjük. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a töltelék. Egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon, közepes hőmérsékleten, oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk a batyukat.
A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és a megsült batyukat ezzel a szósszal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a megúszós ázsiai batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!