Megúszós ázsiai batyu

Hozzávalók

9
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
100 g répa
Hozzávaló kipipálva
150 g káposzta
Hozzávaló kipipálva
1 cm friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
½ db lime leve
Hozzávaló kipipálva
durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
9 db rizslap

A mártogatóshoz

Hozzávaló kipipálva
5 ek mogyoróvaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml meleg víz
Hozzávaló kipipálva
½ db lime leve
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Megúszós ázsiai batyu

Nem kell szenvedni a gyúrt tésztával, a reflektorfényben a hiper-szuper rizslap áll, amibe egy zseniális fűszeres zöldségragut töltöttem. Ez a szósz pedig salátára, mártogatósnak is tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

9
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
100 g répa
Hozzávaló kipipálva
150 g káposzta
Hozzávaló kipipálva
1 cm friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
½ db lime leve
Hozzávaló kipipálva
durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
9 db rizslap

A mártogatóshoz

Hozzávaló kipipálva
5 ek mogyoróvaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml meleg víz
Hozzávaló kipipálva
½ db lime leve
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az ázsiai batyuhoz a megtisztított hagymát, fokhagymát, valamint a répát, a káposztát és a gyömbért egy aprítógépben lezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk őket egy éles késsel.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani az előkészített zöldségeket, majd hozzáadjuk a szezámolajat, a szójaszószt, a lime-levet és a frissen őrölt borsot. Aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük az apróra vágott koriandert, végül a tojásokat, és egyből elzárjuk alatta a tüzet. Nem kell, hogy teljesen megfőjön a tojás, mert még úgyis lepirítjuk. 

A rizslapot 10 másodpercre vízbe áztatjuk, majd kiterítjük egy deszkára, és 2-3 evőkanál zöldséges tölteléket teszünk bele. Felhajtjuk mindkét oldalát, és szorosan feltekerjük. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a töltelék. Egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon, közepes hőmérsékleten, oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk a batyukat.

A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és a megsült batyukat ezzel a szósszal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

ázsiai batyu
Megúszós ázsiai batyuk

Ha tetszett a megúszós ázsiai batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Más nemzeti batyuk:

Gyoza: a japán húsos batyu

Kärntner Fleischkrapfen, a karintiai húsos batyu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?