Hirdetés

Sütőtöklekvár

Hozzávalók

4 - 5
közepes befőttesüveghez
+
1 kg sütőtök
5 ek barna cukor
3 ek juharszirup
2 db lime leve
4 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szerecsendió
1 mk őrölt szegfűbors
1 tk őrölt gyömbér
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sütőtöklekvár

Miért lekvárt ne csinálhatnánk a szezon kedvenc alapanyagából, a sütőtökből? Az édes tök ezekkel az izgalmas fűszerekkel perfekt mixet alkotnak majd.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
közepes befőttesüveghez
+
1 kg sütőtök
5 ek barna cukor
3 ek juharszirup
2 db lime leve
4 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szerecsendió
1 mk őrölt szegfűbors
1 tk őrölt gyömbér
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sütőtöklekvár pont annyira egyszerű, mint gondolnánk. Először a sütőtököt megpucoljuk, apróra vágjuk, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval.

Felforraljuk egy nagyobb lábasban, majd alacsony lángon kb. fél órán át főzzük. Ezután egy botmixerrel nagyjából lepürésítjük, jól áll neki, ha kicsit darabosabb marad. Végül az előkészített üvegekbe töltjük. Hűtőben akár hetekig is eláll.

sütőtöklekvár

Ha tetszett a sütőtöklekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több lekvár:

Szőlőlekvár

Sütőben sült szilvalekvár

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?