Hozzávalók
A borsósalátához
- 600 g fagyasztott zöldborsó
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db citrom leve
- 180 g majonéz
A rántott halhoz
- 1 ½ kg pontyfilé
- só
- 2 ek finomliszt
- 2 ek darált dió
- bő étolaj a sütéshez
A bundához
- 3 db tojás
- só
- 250 g finomliszt
- 400 ml tej
- 150 g darált dió
A tálaláshoz
- 1 db citrom
Diós bundában sütött pontyrudacskák majonézes zöldborsósalátával
Hozzávalók
A borsósalátához
- 600 g fagyasztott zöldborsó
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db citrom leve
- 180 g majonéz
A rántott halhoz
- 1 ½ kg pontyfilé
- só
- 2 ek finomliszt
- 2 ek darált dió
- bő étolaj a sütéshez
A bundához
- 3 db tojás
- só
- 250 g finomliszt
- 400 ml tej
- 150 g darált dió
A tálaláshoz
- 1 db citrom
A zöldborsót egy közepes fazékba rakjuk, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Közepes lángon főzzük forrástól számítva 1-2 percig, majd leszűrjük és félretesszük kihűlni.
A pontyfiléből eltávolítjuk a nagyobb szálkákat, majd sűrűn beirdaljuk. Sózzuk és kb. 3 cm széles szeleteket vágunk belőle.
A bundához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét megsózzuk és laza habbá verjük. A sárgájába keverjük a lisztet és megsózzuk. Hozzáadjuk a tejet és a darált diót, csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A kihűlt borsót sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a citrom levét.
Belekeverjük a majonézt, és tálalásig hűtőbe rakjuk.
A hal bundázáshához a lisztet összekeverjük a dióval, és ebbe forgatjuk bele a besózott halszeleteket. Ezután mehetnek a tojásos masszába, majd 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük. A megsült pontyrudacskákat a zöldborsósalátával és citromgerezdekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a diós bundában sütött pontyrudacskák majonézes zöldborsósalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
További halas recepteket itt találsz:
Tejfölös harcsapaprikás csuszával