Hozzávalók
- 300 g tőkehalfilé
- só
- 2 ek finomliszt
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
- 300 g mosolygós fagyasztott krumpli
A tartármártáshoz
- 100 g tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- ½ ek porcukor
Hozzávalók
- 300 g tőkehalfilé
- só
- 2 ek finomliszt
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
- 300 g mosolygós fagyasztott krumpli
A tartármártáshoz
- 100 g tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- ½ ek porcukor
A rántott hal elkészítéséhez a tőkehalat, amennyire tudjuk, csíkokra vágjuk. Átnézzük, hogy maradt-e benne esetleg szálka, és ha igen, azt egy csipesz vagy az ujjunk segítségével eltávolítjuk. Sózzuk, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat kb. 170 fokosra melegítjük, és kb. 2 perc alatt készre sütjük benne a halrudakat. Ha azok megsültek, ugyanebben az olajban, a csomagoláson feltüntetett idő alatt kisütjük a mosolygós krumplikat is. Ha megsültek, leitatjuk a halról és a krumpliról is a felesleges olajat.
A tartármártáshoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot, és ezzel tálaljuk az ételt.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a rántott hal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több gyerekeknek szóló recept:
Dióbundás rántott csirkefalatok
Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával