Hozzávalók
- 25 g vaj
- 2 fej vöröshagyma (90 g/fej)
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 800 g tisztított cékla
- 850 ml víz
- 1 marék friss rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 2 tk őrölt fűszerkömény
- 200 ml tejföl
- 1 db citrom leve
- 2 ek balzsamecet
- 4 ek finomliszt
Hozzávalók
- 25 g vaj
- 2 fej vöröshagyma (90 g/fej)
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 800 g tisztított cékla
- 850 ml víz
- 1 marék friss rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 2 tk őrölt fűszerkömény
- 200 ml tejföl
- 1 db citrom leve
- 2 ek balzsamecet
- 4 ek finomliszt
Egy lábasban, közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, megszórjuk sóval és cukorral, alaposan elkeverjük és 2-3 perc alatt lepirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát is, és alacsony lángon tovább pirítjuk.
A megtisztított céklákat 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd rádobjuk az alapra és magasabb lángon pirítjuk kb. 4 percig. Felöntjük a vízzel, beleszórjuk a friss rozmaring- és kakukkfűleveleket, valamint a fűszerköményt, alaposan megszórjuk frissen őrölt borssal, majd kb. 15 percig főzzük közepes lángon.
A tejfölt egy habverő segítségével kikeverjük a citromlével, egy kevés balzsamecettel és a liszttel, amíg csomómentes lesz, majd folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a főzelékalapunkhoz. Közepes lángon rotyogtatjuk még 3-4 percig, amíg besűrűsödik, és készen is vagyunk.
Fogyasszátok különböző fasírtokkal, pirított tofuval vagy sült kolbásszal. Ehhez a színes főzelékhez szinte bármilyen feltét nagyon jól passzol.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a céklafőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!