Hirdetés

Fahéjas édesburgonya-krémleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg édesburgonya
1 rúd fahéj (1-2 cm-nyi)
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított chipotle paprika
3 - 4 ek olívaolaj
1 l zöldségalaplé
só, bors
1 ek fehérborecet

A krutonhoz

20 g kókuszpehely
50 g vaj
20 g méz
2 - 3 szelet kenyér
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fahéjas édesburgonya-krémleves

Ha felpörgetnétek egy kicsit az "unalmas" téli leveseket, akkor ez a verzió pont jó lesz hozzá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg édesburgonya
1 rúd fahéj (1-2 cm-nyi)
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított chipotle paprika
3 - 4 ek olívaolaj
1 l zöldségalaplé
só, bors
1 ek fehérborecet

A krutonhoz

20 g kókuszpehely
50 g vaj
20 g méz
2 - 3 szelet kenyér
Bevásárlólistához adom

Az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a fahéjjal, a fokhagymával és a chipotléval átpirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és puhulásig főzzük. Amikor puhára főtt az édesburgonya, kivesszük a fahéjat, hozzáöntjük a fehérborecetet, leturmixoljuk, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. 

A kókuszpelyhet, a vajat és a mézet robotgépben összedolgozzuk, megkenjük vele a kenyereket, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Fahéjas édesburgonya-krémleves

Ha tetszett a fahéjas édesburgonya-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások