Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- 1 rúd fahéj (1-2 cm-nyi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított chipotle paprika
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ek fehérborecet
A krutonhoz
- 20 g kókuszpehely
- 50 g vaj
- 20 g méz
- 2 - 3 szelet kenyér
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- 1 rúd fahéj (1-2 cm-nyi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított chipotle paprika
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ek fehérborecet
A krutonhoz
- 20 g kókuszpehely
- 50 g vaj
- 20 g méz
- 2 - 3 szelet kenyér
Az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a fahéjjal, a fokhagymával és a chipotléval átpirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és puhulásig főzzük. Amikor puhára főtt az édesburgonya, kivesszük a fahéjat, hozzáöntjük a fehérborecetet, leturmixoljuk, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
A kókuszpelyhet, a vajat és a mézet robotgépben összedolgozzuk, megkenjük vele a kenyereket, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a fahéjas édesburgonya-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!