Hozzávalók
- 2 kg ponty (tisztítva)
- 2 l víz
- 2 fej hagyma
- 3 ek pirospaprika
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek darált paprika
- 1 tk sűrített paradicsom
Hozzávalók
- 2 kg ponty (tisztítva)
- 2 l víz
- 2 fej hagyma
- 3 ek pirospaprika
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek darált paprika
- 1 tk sűrített paradicsom
A halat kifilézzük (én 700 g tiszta húst fejtettem le a csontról). A halhúst félrerakjuk, a megmaradt vázat pedig egy fazékba tesszük, felöntjük a vízzel, és közepesen erős lángon 30 percig főzzük a kis kockákra vágott hagymával és a pirospaprikával együtt.
A halszeletekből egy csipesz segítségével eltávolítjuk az esetleges szálkákat, majd a húst egy konyhai aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összedolgozzuk.
A halvázat kivesszük a főzővízből, és lefejtjük róla a rajta maradt húst. (Igyekezzünk a lehető legprecízebben dolgozni.) Ezután visszatesszük a halhúst a lébe, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a darált paprikát és a sűrített paradicsomot, majd a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és 5 percig zubogtatjuk a levet, közben sózzuk.
A darált halhúsból 40-50 grammos gombócokat formázunk, és beletesszük őket a levesbe. Erős lángon további 20 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tányérba szedjük a levest, és friss kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett ez a halászlé recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!