Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- kb. 4 gerezd fokhagyma
- 750 g mirelit spenót
- 1.2 l kókusztej (krém)
- só, bors
- 100 g vaj
A tojáshabhoz
- 4 db tojás
- só
- snidling
A tálaláshoz
- 100 g kesudió
- snidling
Hozzávalók
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- kb. 4 gerezd fokhagyma
- 750 g mirelit spenót
- 1.2 l kókusztej (krém)
- só, bors
- 100 g vaj
A tojáshabhoz
- 4 db tojás
- só
- snidling
A tálaláshoz
- 100 g kesudió
- snidling
A leveshez kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, és azzal is lepirítjuk egy kicsit. Felöntjük a kókusztejjel, esetleg egy kis vízzel, ha nagyon sűrű lenne, és körülbelül 8 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Ha összefőttek az ízek, egy botmixer segítségével leturmixoljuk a levesünket, majd beledobjuk a vajat.
A kesudiót egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd összetörjük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Sózzuk, majd apróra vágott snidlinggel ízesítjük. Egy tálalógyűrű alját kibélelünk a tojáshabbal, majd a közepébe óvatosan beleejtjük a sárgáját, végül befedjük a többi habbal, és 100 fokra előmelegített sütőben 3-4 percig sütjük. Óvatosan körbevágjuk, és kivesszük a tálalógyűrűből.
A kókusztejes spenótkrémlevest a tojáshabbal, a pirított kesudióval és kevés snidlinggel tálaljuk.
Ha tetszett a kókusztejes spenótkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!