Hirdetés

Málnakrémleves

Hozzávalók

2
főre
+
3 ek cukor
500 g málna (fagyasztott is jó)
100 ml víz
1 mk citromlé
100 ml tejszín
1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd)
2 csipet fahéj

A tetejére

4 ek tejföl
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Málnakrémleves

Málnakrémleves, ami sokak szerint behűtve az igazi, de én speciel még melegen szeretem. Édes, de mellette kissé fanyar is, csodálatos a színe, és még egészségesnek is mondható, hiszen cukorból tehetsz bele kevesebbet, sőt helyettesítheted is alternatív édesítőkkel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
3 ek cukor
500 g málna (fagyasztott is jó)
100 ml víz
1 mk citromlé
100 ml tejszín
1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd)
2 csipet fahéj

A tetejére

4 ek tejföl
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

Én speciel a cukrot karamellizálom, amit egyébként nem szükséges, de sokkal finomabb lesz tőle a leves. Szóval a cukrot egy edényben karamellizáljuk, majd rádobjuk a málnát, és elkeverjük. Amikor már kissé összeesett, hozzáadjuk a vizet, a citromlevet, a tejszínt és a vaníliás cukrot (vagy vaníliarúd kikapart magjait). Egyet forralunk rajta, belekeverjük a fahéjat, és kész is a leves. A cukorral kikevert tejföllel tálaljuk.

Ha tetszett a málnakrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások