Hozzávalók
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml habtejszín
- 400 ml víz
- só, bors
- 1 csipet Cayenne-bors
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
- 1 tk chilipehely
- 40 g tortillachips
Hozzávalók
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml habtejszín
- 400 ml víz
- só, bors
- 1 csipet Cayenne-bors
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
- 1 tk chilipehely
- 40 g tortillachips
A kukorica-krémleves elkészítéséhez a kukoricát lecsepegtetjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd berakjuk a 230 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Olajat melegítünk egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és 1 perc pirítás után a zúzott fokhagymát is. Beleszórjuk a megsütött kukoricát, felöntjük a tejszínnel és a vízzel, sózzuk, borsozzuk, valamint ízesítjük Cayenne-borssal.
@streetkitchenhu Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti 🌽 #corn #soup #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Mexican Hat Dance – (Jarbe Tapatio) – Mariachi – dnoproductions
Egyet forralunk rajta, majd egy botmixer segítségével az egészet leturmixoljuk. A megszokottnál kicsit tovább turmixoljuk, ugyanis a kukorica héja ezt igényli. Tányérba szedjük a levest és karikára vágott újhagymával, friss korianderrel, limegerezddel, chilipehellyel és a tortillachipsszel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a kukorica-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A krémleveseket az év minden részében szeretjük. Tavasszal és nyáron a hűsítő, ősszel és télen a melengető levesek a kedvenceink. Ha tetszett Zsolti kukoricás verziója, akkor ne habozzatok, más zöldségekből és gyümölcsökből is készítsetek krémlevest! Nekünk most ezek a kedvenceink:
Sült zelleres sütőtökkrémleves magropogóssal
Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel
Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal