Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- só, bors
- 1.8 l zöldségalaplé vagy víz
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 2 db burgonya (100 g/db)
- 120 g tarhonya
- 1 szál kolbász (150 g/szál)
Tarhonyaleves gazdagon
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- só, bors
- 1.8 l zöldségalaplé vagy víz
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 2 db burgonya (100 g/db)
- 120 g tarhonya
- 1 szál kolbász (150 g/szál)
A tarhonyaleves gazdagon elkészítésének első lépéseként a zsírt felhevítjük egy lábasban, és közepes hőmérsékleten megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a 0,5 cm-es kockára aprított paradicsomot és paprikát kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 150 ml alaplével, és addig főzzük az alapot, amíg összeesik a paprika is (kb. 10 perc). Ekkor belerakjuk a megtisztított, 1-1,5 cm-es darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Elkeverjük, megszórjuk paprikával, felöntjük a maradék alaplével, és félpuhára főzzük a zöldségeket a levesben.
A burgonyát meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a répákat, majd azt is a levesbe dobjuk. 8 percig főzzük közepes lángon, aztán hozzáadjuk a száraz serpenyőben lepirított tarhonyát is, amivel további 10 percig főzzük, amíg megpuhul. A tarhonya pirításához használt serpenyőben, közepes hőmérsékleten lepirítjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott kolbászt, belerakjuk a levesbe, ezzel pedig el is készült a fogás.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a tarhonyaleves gazdagon recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Amikor tésztafőzésen gondolkozunk, méltatlanul ritkán nyúlunk tarhonya után, pedig ebből is rengeteget ki lehet hozni, ráadásul kicsit büszkék is lehetünk rá, hogy egy magyar eredetű ételt készítünk. Ha azon gondolkoztok, hogy milyen ételekben működik jól a tarhonya, akkor mutatunk pár tippet, amikért érdemes lehet levenni a boltok polcairól ebből ez aprócska tésztából is egy zacskóval.
Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt
Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval