Hozzávalók
- 300 g alma
- ½ db citrom leve
- 4 ek kristálycukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk keményítő
- 300 ml víz
- 200 ml főzőtejszín + a díszítéshez
Tejszínes-fahéjas almaleves mikróban
Hozzávalók
- 300 g alma
- ½ db citrom leve
- 4 ek kristálycukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk keményítő
- 300 ml víz
- 200 ml főzőtejszín + a díszítéshez
A tejszínes-fahéjas almaleves elkészítéséhez elsőként meghámozzuk az almákat, aztán a levesbe illő méretű, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy közepes méretű, mikrózható tálba tesszük. Mehet rá a citromlé, a cukor és a fahéj, jól összeforgatjuk, aztán résmentesen becsomagoljuk a tálat folpackba.
Mikróba tesszük 800 watton kb. 10 percre, majd ha lejárt az idő, 2-3 percig állni hagyjuk. Ezután kihámozzuk a fóliából, ráöntjük a keményítővel elkevert vizet és a tejszínt, összekeverjük, aztán még 2-3 perc mikrózás után lehet is tálalni. A tetejére díszítésként csorgatunk még egy pici tejszínt.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a tejszínes-fahéjas almaleves mikróban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!