A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 400 g sütőtök
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 600 ml zöldségalaplé vagy víz
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 db natúr tömlős sajt (100 g-os kiszerelés)
- 0.25 csokor újhagyma
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 400 g sütőtök
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 600 ml zöldségalaplé vagy víz
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 db natúr tömlős sajt (100 g-os kiszerelés)
- 0.25 csokor újhagyma
A tömlős sajtos sütőtökkrémleves recepthez először a sütőtököt meghámozzuk, kiszedjük a magokat belőle, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, és egy lábasban üvegesre pirítjuk az olajon, majd mehetnek rá a sütőtökkockák, amikkel szintén 2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a sütőtököt.
Mikor ezzel megvagyunk, botmixerrel lekrémesítjük, majd belekeverjük a tömlős sajtot, és egyet forralunk még rajta. Ha igazán selymes levest szeretnénk, egy szűrőn még átpasszírozzuk a levest, és ezután már tálalhatjuk is, egy kevés frissen aprított újhagymazölddel megszórva.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Imádjuk a sütőtököt, így nem csoda, hogy rengeteg kaját készítünk belőle, amikor szezonja van. Ha nektek is a kedvenc alapanyagaitok közé tartozik, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki belőle:
Sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából