Megúszós kaják

Egyszerűbabostészta

Egyszerű babos tészta

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
2 szál
újhagyma
75 g
sűrített paradicsom
1 db
padlizsán
1 konzerv
vörösbab
(310 g)
1 konzerv
borlotti bab vagy fehérbab
(400 g)
10 g
kakukkfű
10 g
szárított bazsalikom
1 csipet
őrölt kömény
só, bors
250 g
szarvacska tészta
2 csomag
mozzarella
(200 g)

Elkészítés

Ha gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami még jobb, hogy azoknak is garantált a sikerélmény, akik még csak most ismerkednek a konyhájukkal. Lássuk, hogy is néz ki ez a gyakorlatban.

Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az újhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a kockára vágott padlizsánt, és megpirítjuk. Beleöntjük a lecsöpögtetett vörösbabot és a borlotti babot a levével együtt. Kakukkfűvel, bazsalikommal, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig főzzük.

A tésztát a leírás szerinti idő alatt, enyhén  sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a babos-padlizsános raguval. Lehúzzuk a tűzhelyről, majd egy mély tepsiben egyenletesen szétterítjük a tésztát. Befedjük a tetejét a mozzarellával, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit.

Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.

Egyszerű babos tészta

Ezeket is nézd meg:

Babos-kukoricás tonhalsaláta

Babos-kolbászos pirítós

www.streetkitchen.hu

Rém egyszerű vega tészta. Bab és padlizsán: mert nem kell mindig hús!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olívaolaj
2 szál
újhagyma
75 g
sűrített paradicsom
1 db
padlizsán
1 konzerv
vörösbab
(310 g)
1 konzerv
borlotti bab vagy fehérbab
(400 g)
10 g
kakukkfű
10 g
szárított bazsalikom
1 csipet
őrölt kömény
só, bors
250 g
szarvacska tészta
2 csomag
mozzarella
(200 g)

Ha gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami még jobb, hogy azoknak is garantált a sikerélmény, akik még csak most ismerkednek a konyhájukkal. Lássuk, hogy is néz ki ez a gyakorlatban.

Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az újhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a kockára vágott padlizsánt, és megpirítjuk. Beleöntjük a lecsöpögtetett vörösbabot és a borlotti babot a levével együtt. Kakukkfűvel, bazsalikommal, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig főzzük.

A tésztát a leírás szerinti idő alatt, enyhén  sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a babos-padlizsános raguval. Lehúzzuk a tűzhelyről, majd egy mély tepsiben egyenletesen szétterítjük a tésztát. Befedjük a tetejét a mozzarellával, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit.

Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.

Egyszerű babos tészta

Ezeket is nézd meg:

Babos-kukoricás tonhalsaláta

Babos-kolbászos pirítós

Ha tetszett az Egyszerű babos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept