Hozzávalók
A rizshez
- 150 g rizs
- só, bors
- 300 ml víz
A káposztához
- 400 g kelkáposzta
- ecet
- só
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 120 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- víz
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 70 g sűrített paradicsom
- 500 g darált sertéshús
A tetejére
- 400 g tejföl
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
Hozzávalók
A rizshez
- 150 g rizs
- só, bors
- 300 ml víz
A káposztához
- 400 g kelkáposzta
- ecet
- só
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 120 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- víz
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 70 g sűrített paradicsom
- 500 g darált sertéshús
A tetejére
- 400 g tejföl
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
Az egyszerű rakott kel elkészítése gyerekjáték! Először is rizzsel foglalkozunk, de a hagyományos mód helyett mikróban készítjük el. A rizst összekeverjük a sóval, borssal és a vízzel, és egy tálba rakjuk. Mikróban, max fokozaton 10-15 perc alatt megpuhítjuk.
A káposztát vékonyan felszeleteljük, és sós, ecetes, lobogó vízbe dobjuk, 6-7 percig főzzük, majd leszűrjük.
A raguhoz az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 100 ml vízzel, amit elpárologtatunk róla, majd jól lepirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel, elkeverjük, és ismét felöntjük 100-150 ml vízzel. Ha a nagy részét elfőtte, rárakjuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk kicsit, majd mehet rá a darált hús. Ha kifehéredett, felöntjük 200 ml vízzel, és fél órát főzzük. Közben, ha elfőne a víz, pótoljuk. A lényeg, hogy a végén egy szaftos ragut kapjunk.
A tetejére kikeverjük a tejfölt sóval, borssal, paprikával. Ezután rétegezzük: alulra mehet a rizs, rá a ragu, arra a káposzta, a tejföl, végül a zsemlemorzsa. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett az egyszerű rakott kelreceptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!