Hozzávalók
Az alaphoz
- 1 fej karfiol (kicsi)
- só
- 100 g sonka
A besamelhez
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 250 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 100 g reszelt sajt (pl trappista)
A tetejére
- 100 g reszelt sajt (pl trappista)
Hozzávalók
Az alaphoz
- 1 fej karfiol (kicsi)
- só
- 100 g sonka
A besamelhez
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 250 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 100 g reszelt sajt (pl trappista)
A tetejére
- 100 g reszelt sajt (pl trappista)
A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét). A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszelünk kevés szerecsendiót, besűrítjük az alapot és belekeverjük a reszelt sajtot.
A sonkát kisebb kockákra vágjuk, majd a karfiolrózsákkal együtt beleforgatjuk a besamelbe. Egy hőálló sütőtálba rakjuk a besameles, sonkás karfiolt, rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.