Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gyors, cuccos karfiol

Hozzávalók

2
főre
+

Az alaphoz

1 fej karfiol (kicsi)
100 g sonka

A besamelhez

1 ek vaj
1 ek liszt
250 ml tej
só, bors
szerecsendió
100 g reszelt sajt (pl trappista)

A tetejére

100 g reszelt sajt (pl trappista)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyors, cuccos karfiol

Ha valami viszonylag gyors, nem túl drága ételre vágytok vacsira, akkor dobjátok össze ezt a karfiolos cuccot. Besamel, sonka, és sok-sok pirult karfiol!!!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az alaphoz

1 fej karfiol (kicsi)
100 g sonka

A besamelhez

1 ek vaj
1 ek liszt
250 ml tej
só, bors
szerecsendió
100 g reszelt sajt (pl trappista)

A tetejére

100 g reszelt sajt (pl trappista)
Bevásárlólistához adom

A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét). A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszelünk kevés szerecsendiót, besűrítjük az alapot és belekeverjük a reszelt sajtot.

A sonkát kisebb kockákra vágjuk, majd a karfiolrózsákkal együtt beleforgatjuk a besamelbe. Egy hőálló sütőtálba rakjuk a besameles, sonkás karfiolt, rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások