Hozzávalók
A pesztóhoz
- 15 g pirított fenyőmag
- 30 g reszelt parmezán
- 80 - 100 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss bazsalikomlevél
- só
A tésztához
- 150 g linguine
- só
A mártáshoz
- 50 g vaj
- 200 g csirkemell
- 2 db salottahagyma
- ½ db cukkini
- só, bors
- 1 ek friss citromlé
- ½ db citrom reszelt héja
- 150 ml tésztafőző víz
Hozzávalók
A pesztóhoz
- 15 g pirított fenyőmag
- 30 g reszelt parmezán
- 80 - 100 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss bazsalikomlevél
- só
A tésztához
- 150 g linguine
- só
A mártáshoz
- 50 g vaj
- 200 g csirkemell
- 2 db salottahagyma
- ½ db cukkini
- só, bors
- 1 ek friss citromlé
- ½ db citrom reszelt héja
- 150 ml tésztafőző víz
A házi bazsalikompesztóhoz egy mozsárban vagy aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat, és csak a végén sózzuk meg. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, közben félrerakjuk a főzővizet.
A mártáshoz a vaj felét megbarnítjuk egy kicsit a serpenyőben, rádobjuk a vékonyan felszeletelt csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk az apróra vágott salottahagymát, negyed cikkekbe vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, ráreszeljük a citromhéjat és 3-4 percig pirítjuk.
Felöntjük a főzővízzel, beforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék vajat. A pesztót is beleforgatjuk, mehet bele a tészta, egyet forralunk rajta és meg is vagyunk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a házi bazsalikompesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Bazsalikomos kaják minden mennyiségben:
Ricottás-bazsalikomos tagliatelle