Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 4 db csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 500 ml tejszín
- 100 g kéksajt
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 160 g fusilli tészta
- 100 g dió
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 4 db csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 500 ml tejszín
- 100 g kéksajt
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 160 g fusilli tészta
- 100 g dió
- 1 csokor petrezselyem
A kéksajtos csirke elkészítéséhez először a hússal foglalkozunk. Közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és bőrrel lefelé elkezdjük sütni a húst. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy szép pirosra süljön a bőre. Nem mozgatjuk, hagyjuk 3-4 percig, majd megfordítjuk.
Egy fedővel letakarjuk, hogy gőz keletkezzen alatta, így biztos, hogy megpuhul a hús. További 4-5 perc fedő alatti sütés után levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg az így keletkezett nedvesség távozik.
@streetkitchenhu Kéksajtos-diós csirke 💙🧀 #bluecheese #cheese #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Street Food Funk – Full – FrequentlyAskedMusic
Felöntjük a tejszínnel, majd mikor felforrt, belemorzsoljuk a kéksajtot is. 3-4 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük, majd leszűrjük, és tányérba szedjük. Rákanalazzuk a ragut, megszórjuk az aprított dióval és a frissen vágott petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a kéksajtos-diós csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csirke, kéksajtos és sajt nélküli:
Brokkolis-sajtos csirke besütve