Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db egész csirkemell (két fél)
- só, bors
- 1 kis üveg vörös pesztó
- 70 g parmezán
- 3 ek panko morzsa
- 1 csomag mozzarella
- olívaolaj
A krumplipüréhez
- 1 kg krumpli
- ½ db szerecsendió
- só, bors
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- 4 marék rukkola
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db egész csirkemell (két fél)
- só, bors
- 1 kis üveg vörös pesztó
- 70 g parmezán
- 3 ek panko morzsa
- 1 csomag mozzarella
- olívaolaj
A krumplipüréhez
- 1 kg krumpli
- ½ db szerecsendió
- só, bors
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- 4 marék rukkola
Az egész csirkemell mindkét felét 2-2 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 50 g reszelt parmezánt összekeverünk a panko morzsával, beleforgatjuk a húst, és 1 cm vastag olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük. Ezután egy tepsire rakjuk, mindegyik szeletet lekenjük kb. 1 evőkanál pesztóval, ráreszeljük a maradék parmezánt (20 g), rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, melegen áttörjük, fűszerezzük és belekeverjük a hideg vajat. A megsült húst a krumplipürével és a rukkolával tálaljuk.
Ha tetszett a megúszós parmezános csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!