Hirdetés

Fahéjas csiga keksz

Hozzávalók

Hozzávalók
35
darabhoz

A tésztához

280 g liszt
170 g vaj
1 csipet só
90 g porcukor
1 db tojás
6 g sütőpor

A fahéjas “töltelékhez”

5 ek olvasztott vaj
2 ek őrölt fahéj
3 - 4 ek barna cukor
Hirdetés

Fahéjas csiga keksz

Volt anno egy kakaós csiga keksz receptünk. Rájöttünk, hogy fahéjas töltelékkel sokkal, de sokkal menőbb, úgyhogy elkészítettük. Ha tartjátok az ötórai tea szokást akkor, ha pedig nem, akkor bármelyik napszakra ajánljuk. :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
35
darabhoz

A tésztához

280 g liszt
170 g vaj
1 csipet só
90 g porcukor
1 db tojás
6 g sütőpor

A fahéjas “töltelékhez”

5 ek olvasztott vaj
2 ek őrölt fahéj
3 - 4 ek barna cukor

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra.

A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások