Hozzávalók
- 300 g finomliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 200 g kristálycukor
- 250 ml tejföl
- 1 mk rumaroma
- 2 db tojás
- 20 ml étolaj
- 300 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, szilva, mazsola, áfonya)
- 40 g étcsokoládé
- porcukor a tetejére
Puha gyümölcskenyér
Hozzávalók
- 300 g finomliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 200 g kristálycukor
- 250 ml tejföl
- 1 mk rumaroma
- 2 db tojás
- 20 ml étolaj
- 300 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, szilva, mazsola, áfonya)
- 40 g étcsokoládé
- porcukor a tetejére
A puha gyümölcskenyér elkészítéséhez egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot, a tejfölt, a rumaromát, a tojásokat, valamint az olajat. A két tál tartalmát alaposan elkeverjük, hogy egy sima tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöket és az apróra vágott étcsokoládét, majd ismét átkeverjük.
A tésztát a sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába öntjük, és elsimítjuk a tetejét egy spatulával. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és körülbelül 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti: ha a tű beleszúrásakor nem tapad rá tészta, akkor készen van. Hagyjuk legalább langyosra hűlni a formában, majd kivesszük belőle, és rácson teljesen kihűtjük.
Tálaláskor megszórjuk a tetejét porcukorral, aztán már szeletelhetjük is.
- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Sütési idő: 30-40 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett a puha gyümölcskenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!